Det fine med morgentorturen er at man har enormt lange dager. På mandag hadde vi derfor nybakte bananmuffins til lunsj kl 10.00. Prinsessa ville at vi skulle bake, og da klarer ikke ho mor å si nei.
Det kan jo legges til at jeg er enormt glad i ferskt bakverk, og disse bananmuffinsene var skikkelig gode. Som dere ser minner de om både boller og scones. De er saftige og smakfulle, så det er bare å kaste seg rundt!
50 g smør 2 bananer (ca 250 g uten skall) 150 g sukker 1 egg 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 250 g hvetemel |
Fremgangsmåte: Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene. Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og lett sammenpisket egg. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen (rør så lite som mulig). Sett doble papirformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Jeg måtte steke dem i 20 min denne gangen. |
Har også ei lita ei som er glad i å stå opp tidlig, om det er noen trøst...
SvarSlettTusen takk for oppskrifta! Den kom akkurat i tide, har 3 (mindre delikate) bananer liggende i kjøkkenskapet, og nå vet jeg akkurat hva jeg skal bruke de til ;o)
SvarSlettGod helg til deg og dine!
Så kjempegodt ut, lenge siden du har bakt nå.
SvarSlett