torsdag 28. april 2011

Støv på hjernen

(Min kjære i grillbua med pølsene sirlig dandert til steking)

Akkurat nå kunne jeg ønske at det gikk an å vaske av støvet min kjære har på hjernen. Den fyren er ikke som andre mannfolk, han hater nemlig rot og uorden. Dermed så pakker han vekk alt han synes ser rotete ut. Dette er til tider en flott egenskap, men i dag holdt jeg på å klikke i vinkel. Jeg jobber nemlig som journalist, og har et lite fint kamera som jeg bruker, dette kameraet hadde jeg tatt med meg hjem.
Så hender det som man stadig ønsker, VG vil ha saken min, med bilder og alt. Lykkelig finner jeg frem artikkelen og skal til å redigere bildet, men hvor svarten er kameraet der bildet ligger? Jeg leter høyt og lavt, i vesker, bagger, skuffer og skap. Småelig hysterisk innser jeg at det er søkk vekk, noe som er grenseløst irriterende for jeg mener jeg la det på et synlig sted.

Panikken øker, og jeg leter enda mer hysterisk rundt mens jeg begynner å småbanne for meg selv. " Jeg så det jo nettopp, jeg mener det lå her inne, helv..., det er jo ikke mulig at det skal forsvinne, fa..., bare ikke ungene har fått tak i det, det er jo fa.. ikke mulig at det skal forsvinne!" Sånn går jeg og gremmes og blir mer og mer forbanna. Og før språket går ned til fullstendig neandertalernivå, ringer jeg han med støv på hjernen.

Joda, han har sett det!
- Det lå på hattehylla og rotet til i gangen. Så jeg ryddet det vekk, sier han fornøyd.
- Hvordan kan et lite kamera ligge på en hattehylle og rote til inngangspartiet, og hvor i all verdens land og rike har du gjort av det? spør jeg mens jeg prøver å puste rolig.
- Jeg ryddet det vekk.... Har du sett i kommoden? I skuffene?
- Ja, opptil flere ganger, og det er ikke der. Du må jo huske hvor du har gjort av det?
- Hmmm, har du sett i klesskapet?
- I klesskapet? Har du lagt kameraet i klesskapet?

Sånn er nemlig min kjære. Så lenge ting ligger inni skap eller oppi skuffer, mener han det er ryddig. Å ha noe pent liggende på en åpen hattehylle er rot.

Jeg fant heldigvis kameraet til slutt. Han hadde altså lagt det oppi en kurv der jeg har skjerf. Veldig logisk...

Så, for å repetere meg selv: Går det an å vaske vekk støvet som er på hjernen til min kjære?

Ha en støvfri kveld dere også

3 kommentarer:

 1. Hehe..... Er nesten som å høre min kjære etter at jeg har ryddet vekk papirer, aviser, nøkler, sko og div som flyter rundt etter han.... Bortsett fra at jeg synes jeg legger det på veldig logiske steder da selvfølgelig!!!
  Midt på stuebordet eller midt på gulvet skal det jo iallefall ikke ligge!!! :)
  HAr tenkt på å lage til en liten boks til hvert familiemedlem som man kan lete i dersom de ikke finner det de skal ha !
  Ha en strålende dag med eller uten frustrasjon:))

  SvarSlett
 2. Jeg vil gjerne ha link til repotasjen din jeg, så gøy at vg ville ha den. Håper dere har det bra og at varmen har kommet til dere også

  SvarSlett

Blogglisten
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin