søndag 14. mars 2010

Galskap

Når man må starte lørdagen med å spørre sin samboer om han er gal, eller om han skal gale, så er det noe alvorlig galt et sted. Min kjære satte nemlig på vekkerklokka før seks en lørdag morgen. Ungene hadde ikke engang tenkt ut dagens ugagn, før han frivillig sto opp i tussmørket.

Grunnen er rett og slett at min kjære lider av en galskap, og den galskapen heter Topptur-feber. Som småbarnsfar har det blitt lite topptur på den gale mannen, så når han klokka syv om morgenen begynte å bestige en fjelltopp, fant han ut at han kanskje hadde stått opp med galt ben.

Formen var på ingen måte som i hans glansdager, og han innrømmer i ettertid at han faktisk vurderte å innse galskapen og snu hjem igjen. Men i ekte Petter Northug stil, overvant han melkesyre og oksygenmangel og besteg fjellet. Han kom hjem som en guttunge på julaften, full av livsgnist og entusiasme.

Det morsomme er at han, selv etter 11 år med meg, fortsatt har en tro på at jeg kommer til å bli en toppturentusiast. Hvert år gir han meg flott skiutstyr. Jeg har carvingski, plaststøvler, Kari Traa skibukser, dyr skijakke og alt av ullundertøy. Jeg har sagt i fra at hvis han fortsetter å gi meg så flott utstyr, kan jeg ikke vise meg utendørs i dagslys. Kontrasten til mine elendige skiferdigheter blir i øyenfallende stor, og jeg kommer til å se ut som verdens største dust ute blant skifolka.

Nå trener han dermed opp sin datter, og han gleder seg stort over at Magnus tok sine første skritt i helga. Da tar det nok ikke lang tid før også poden står i fult skiutstyr... Hvordan man går på ski med lår som egner seg best til sumobryting, blir jo spennende å se :)

Ha en gal søndag dere også!

5 kommentarer:

 1. Fornøyelig!
  Ha en flott søndag!
  Klem : )

  SvarSlett
 2. He he, det er jo flott at mannen din fortsatt har trua på deg!
  Nå som minstemann har tatt sine første skritt, går han nok snart av seg sumolårene.
  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 3. Tro kan flytte fjell :) Det er no bra han er opptimistisk og positiv :)
  Ha en fin søndag.
  Trude :)

  SvarSlett
 4. Hei. Mens jeg leste innlegget ditt ble jeg først litt "nervøs" og lurte på hvem i allverden som hadde tatt bildene av mannen din på tur. Tenkte at du hadde blitt med på "galskapen". Men ble beroliget mens jeg leste videre:) Jeg er nok lik deg, ingen entusiast der jeg heller. Men må jo si det ser utrolig flott ut!! Kanskje du kan ønske deg en pulk? En pulk som du får plass i? Så kan du spenne den på din mann, så får han jo både selskap av sin kone og litt ekstra trim. Han bør jo ikke vekke deg før dere er på toppen av fjellet engang.. God søndag videre. Klem fra Line..

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin