fredag 21. mai 2010

Om å bo seg blind...

Man kan faktisk bo seg helt blind. Til tross for store øyne, ser jeg ikke lenger hvor grusomt badet vårt er. Da vi kjøpte huset var mitt første gjøremål å få pusset opp elendigheten. Nå har det gått snart 4 mnd, og ingenting er gjort... Det værste er at jeg ikke lenger ser hvor forferdelig badet er, ikke før jeg er hos andre og ser hvor delikat de har det...

Men det er ikke bare det estetiske i hverdagen som gjør meg blind. Min kjære og jeg har vært sammen siden 1998, og det skal ikke gjemmes under en stol at det er jeg som er den snakkesalige av oss. Jeg skvaldrer og skravler dagen lang, og min kjære kommer med de forventede "ja" og "mmm". Dermed er jeg fornøyd og kakler videre. Her en dag gikk ikke denne enkle kommunikasjonen så bra. Jeg skvaldret som vanlig, og min kjære sa "ja" som vanlig. Da stoppet jeg opp med en brysk mine, det passet nemlig overhodet ikke med et "ja" som svar!
"Hvorfor sier du ja til det?" sier jeg noe indignert.
"Hæ??" sier min kjære fortvilt. "Sa jeg ja?? Skulle jeg si nei??"
" Om du skulle si nei?? Har du ikke hørt etter?" sier jeg veldig indignert.
" Jeg visste ikke at det du pratet om var viktig" innrømmet han....

Dermed har vi jammen bodd oss litt blinde, og i dag tok jeg meg selv i å liste meg rundt i huset. Jeg er nemlig hjemme med en kvalm Amalie, men Lillegutt er frisk og sprek i barnehagen. Siden jeg ikke kunne se ham for øyeblikket, går dermed jeg inn i autopilot - jeg tror Lillegutt ligger og sover. Helt blind har jeg altså listet meg rundt og ryddet og stelt, fullt konsentrert om å ikke vekke guttungen som ikke er hjemme. Ja, ja. Amalie har i alle fall fått en stille og fredelig dag sammen med mammaen sin.

Ha en blind fredag dere også!

5 kommentarer:

 1. Ja, sånn kan det gå med oss alle.
  Jeg synes jeg ser deg liste deg rundt på tå i dag :-)

  Jeg har sluttet å se de halvferdige prosjektene vi ha rundt omkring i huset, og klærne som henger til tørk i stua.
  Må bare rydde litt når vi venter gjester, for da åpnes øynene vet du.

  Ønsker deg og dine en god helg.

  Lykkeliten

  SvarSlett
 2. Storkoser meg når jeg titter innom bloggen din selv om det er noen år siden mine to var små:)

  Ha ei trivelig pinsehelg!

  SvarSlett
 3. Jeg ser meg også blind her hjemme noen ganger, for eksempel VET jeg at kjøkkenet vårt er styggere enn gjennomsnittet - men man venner seg liksom til det da :-)
  Må le av datteren din som sier at de beste tingene i livet er Amalisk,he he :-) Hun har arvet humoren og språkbeherskelsen fra sin mor, tror jeg!
  Ha ei fin pinse!

  SvarSlett
 4. Å nå kjente jeg meg skikkelig igjen. Jeg har en skikkelig syndens rom, nemlig gjeste rommet i kjelleren! Tenk deg: mørk furu fra tak til vegg og rosa ekkelt teppe som er gammelt som en muggen gammel mann som lukter vondt på trikken!
  Nå har vi "bodd oss til" i 7 år og enda er det en av tingene vi alltid sier at vi skal gjøre "neste år" - Jeeeaaa raaait!!!
  Men en vakker dag....

  Ha en fortreffelig dag - min skal brukes på sofaen i stedenfor å pusse opp!

  SvarSlett
 5. Vet godt hva du mener med husblind. Vi har holdt ut med vårt ene bad i 13 år, men da toalettet ble stående å suse fant vi ut at tida var inne for å pusse opp badet. Fram til nå har det hatt gusjefarga vegger og golv. At vi har overlevd med det skyldes nok at vi pussa opp det andre badet for ca 11 år siden. Da satte vi inn badekar og malte med hvitt og blått. Det er et bad med personlig preg, og som jeg trives godt på. Det nye skal pusses helt opp, og jeg tror det også kommer til å bli trivelig når vi får på plass alt tilbehøret.

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin