fredag 28. mai 2010

Jeg bryter lover og regler...

Man kan mildt sagt si at min mor var oppgitt over meg 17.mai. Å kalle henne bunadspoliti er faktisk ikke å overdrive, og da er det ikke så rart at hun ble himmelfallen da jeg viste frem bunadssølvet mitt... Det var noen år siden det hadde blitt pusset, for å si det slik. Etter en time med heftig sølvpussing kunne jeg heldigvis vise meg utendørs uten en alt for oppgitt mor...

... men mitt personlige bunadspoliti var fortsatt ikke helt fornøyd. Bunadskoene mine er nemlig forsvunnet fra denne jordas overflate.


Om dette tilbehøret på 13 kg og 16 mnd er et godkjent tilbehør i utringingen til bunaden, tviler jeg sterkt på... Men denne krabaten gir blanke i både bunadspoliti og bunadslover. Han tok like så godt og sølte jordbær på bunadskjorta mi. Da ble bunadspolitiet stresset! Politiet tror nemlig ikke at jeg klarer å fjerne flekken på godkjent måte, en bunadsjorte må nemlig kokes og stelles etter alle lover, regler og underparagrafer, så bunadspolitiet tok frivillig på seg oppdraget med skjortevask. Flaks for meg :) Av og til er det deilig å ha en mor som er bunadspoliti!

Dere får ha en lovlydig kveld dere også.


2 kommentarer:

 1. Jeg deler heldigvis bunad med mamma og søstre.. Noe som medfører at jeg får bunaden overlevert ferdig strøket og med alle sko og søljer klart.. og leverer den tilbake krøllete, med is flekker og leire på skoene... Av en eller annen grunn får jeg ikke lov å nærme meg med strykejern og gud forby...VASK....

  SvarSlett
 2. Nå har begge døtrene mine nordlandsbunad - yngstejenta skal debutere i sin på konfirmasjonen førstkommende søndag.
  Jeg oppfordrer dem faktisk til "sivil ulydighet" og å bære bunaden med personlighet. Jeg FINNER MEG IKKE I å betale 25.000 kroner for et kostyme og så attpåtil skulle være redd for å "gjøre noe feil" når man tar det på.
  (Åh, herlighet. Hvor kom dette voldsomme engasjementet fra?? Jaja, det er vel sånt som bare må ut en knapp uke før digert selskap.)

  Ha ei super uke!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin