søndag 18. april 2010

En rask matbit...


Jeg opplever til stadighet at det som ser ut som en god idé, i virkeligheten fungerer svært dårlig. I går skulle nemlig familien ut på lørdagsshopping, og for å forhindre sultne og sure unger i butikken, skulle jeg diske opp med en rask matbit før vi satte oss i bilen. Legg nå endelig merke til ordet RASK...

... for med disse to går ingenting raskt (bildet er tatt i jula hos svigers). Serveringen besto av youghurt med havregryn, enkel mat - tenkte jeg.

For det første:
1-åringen NEKTER å bli matet. Han skal spise sjøl.... Dette resulterte med at vi ikke så kjøkkenbord eller 1-åring for bare youghurt. At en halv kopp youhgurt kan klare å dekke en hel bordflate, en hel gutt (inkludert øreganger og nesebor) og babystol samt kjøkkengulv, er for meg en gåte.

For det andre:
3-åringen klarer som regel å spise maten sin uten å utløse de største katastrofer, men plutselig kom det et kjempesmell. På ett eller annet merkelig vis klarte hun å skyte koppen med youghurt som en prosjektil bortover spisestua. Vips så var både jentungen, veggen, gulvet, gulvlistene og sjenken dynket med youghurt. Ikke nok med det... Sjenken har utskjæringer, og hele kunstverket, med sine snirkler og snurkler, måtte vaskes. Slik tar tid, skal jeg fortelle deg!

Så det som så ut som god plan: å gi ungene et raskt måltid før lørdagshandelen, resulterte i full husvask, ungevask og klesskift.

Ikke fikk de i seg mye mat heller, så da vi kom i butikken var de sultne og sure....

Ha en idérik dag dere også!

2 kommentarer:

 1. Skjønner hva du mener, her har jeg startet med at de får tørre knekkebrød i bilen i stedet!
  Haha, da slipper man alt sølet hvert fall..
  Men, sure og sultne er de gjerne i butikkene uansett ;)

  SvarSlett
 2. Haha, typisk unger:)
  Om det er noen trøst, så JA store unger kan være grinete i butikken. eller var det egentlig trøst.... iogmed at du har mange år igjen;)

  Ellers "koser" vi oss i sneværet... Kose var vel litt å ta i...

  Ha en super kveld!
  Klem fra Chatrine:)

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin