lørdag 20. juni 2009

Feriere med smådjevler...

Hvordan i all verden skal vi komme gjennom denne sommeren??? Vi har nemlig støtt på et enormt problem! Det viser seg nemlig at min lille prinsesse tror innsekter, da mener jeg ALLE INNSEKTER, er djevelen sjøl.


Prinsesse Amalie må reddes hvert 5. min så lenge hun er utendørs....

Amalie er nemlig hysterisk redd for alt som kravler, kryper og flyr. Så redd at hun så vidt klarer å oppholde seg utendørs.
Vi er hos svigers i Bardu denne helga, og her KRYR det av innsketer. Store deler av gårsdagen gikk dermed med på å berolige, trøste og prøve å overtale prinsessa om at flua ikke er farlig, at maur ikke kan spise henne, og at innsekter er noe som hører sommeren til.
Man kunne jo ledd av det hele hvis prinsessa mest ble irritert over insektene, men hun kommer med redselsfulle DØDSHYL bare hun ser en flue. Tårer og snørr alle veier. Full panikk og helt utrøstelig. Det toppet seg da hun var i trampolina med slike høye sikkerhetsgjerder rundt. Før vi visste ordet av det hadde det kommet et innsekt ned i hennes beskyttede atmosfære, og hun var dermed innestengt på en trampoline med et INNSEKT. Man skulle tro det var en øksemorder som hadde dukket opp, hvis man skulle analyseret dødshylet. Han far måtte komme ilende til som den reddende prins og redde prinsessa fra det 1 cm lange uhyret.

Akk og ve. En ny dag med strålende sol venter på oss. Spørs om den må tilbringes innendørs???

8 kommentarer:

 1. Du får la henne se noen koselige tegnefilmer om innsekter. Du har jo vennene på solflekken, bie filmen og den om maur. Kanskje det kan hjelpe?

  SvarSlett
 2. Hehe, søtt, men kanskje litt slitsomt i lengden... Kjersti

  SvarSlett
 3. Stakkars liten jente! Jeg foreslår at du viser for henne at insektene ikke er farlige. Ta de opp i hånden din og la de kravle litt rundt der. La henne se at du ikke blir bitt eller spist opp.. Viktig at hun samtidig sitter trygd og litt på avstand i fanget til f.eks pappa. Jeg syns det er greit at man kan si at man syns de er litt ekle, og at det er lov til å slå de vekk. Men la henne forstå at de ikke er farlige. Ble en pedagogisk kommentar dette her, men sommeren kan jammen bli slitsom hvis disse monstrene ikke ufarliggjøres ;)

  SvarSlett
 4. Huff a meg. Sånt er fælt. Jeg snakker av egen erfaring. Jeg var DØDSREDD maur. Vi pleide være i Målselv da jeg var liten, å der...der var det maur i bøtter og spann. Naboer trodde jeg holdt på å drukne noen ganger, så ille skrek jeg om hjelp. Trøsta får være at det går over....men klart slitsomt mens det står på.

  SvarSlett
 5. Hahaha... Ser for meg dødshylet :) Stakkars liten da... Selv er jeg ikke så begeistret for mygg og det kan være et problem siden jeg har mye av familien min på innlandet i Finnmark.

  Tusen takk for den koselige kommentaren :) Bare si fra hvis du trenger hjelp, så kommer æ springanes ;)

  Klem

  SvarSlett
 6. Huffda;) Mi jenta har et litt mer avslappa holdning, men ho spør med bekymring i stemmen; e de nån BLODSUUGERA her??
  Hehe!

  Sjekk ut konkurranse hos mæ:))

  SvarSlett
 7. Stakkars lille jenta. Eg merka litt av det samme på minstegutten min for ikkje så lenge sidan, men eg trur den verste frykten har lagt seg. Får tru det går over med jenta di også snart.

  SvarSlett
 8. Uff, det er det eneste jeg ikke liker med nord Norge.. - alle de insektene man skal plages med i SOLSTEIKEN! Der sitter man i bikini og vil endelig nyte noen solstråler og så blir man bombadert av mygg og klegg og jeg vet ikke hva! (Heldigvis ikke like ille overalt da men...)

  Her hjemme er vi mest plaget av GEDIGNE edderkopper, og det er ille nok synes jeg! ;-)

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin