søndag 14. juni 2009

Ikke akkruat kongelige manerer...


I dag forstår jeg hvorfor denne familien aldri har spist hverken kongekrabbe eller hummer ute blant folk... Det tar seg rett og slett ikke ut!

Min kjære disket nemlig opp med kongekrabbe til middag, utrolig godt, men herregud for et strev å spise!
Utstyrt med biffkniver (!) og gafler gjorde vi en iherdig innsats med å få krabbekjøttet ut av det utrolig harde og stikkete skallet til krabben. Jeg visste ikke at beina til kongekrabben hadde så spisse tagger! Vi stakk oss, svettet og strevde med flerfoldige krabbeføtter. Krabbekjøtt og krabbesaft sprutet alle veier. "Oi, jeg fikk i håret" strålte 2-åringen etter at faren hadde et heller uheldig forsøk med å få delikatessen ut av sitt naturlige panser.

Omsider ble vi jo mette, og da var det bare å begynne med vaskinga. Krabbe på gulvet og på vegger... Alt som det pleier å være med andre ord.
I fjor sommer var jeg hos min søster på Hvaler for å spise kreps. Da jeg skulle prøve å få kjøttet ut av krepseklørne, mistet jeg kontrollen over den knallharde lekkerbiskenen og med en imponerende fart føk maten ut av hendene mine og ned i fanget på min søsters svigerinne.... Jeg måtte jo bare beklage, og si at det er desverre slik jeg spiser sjømat. Heldigvis tok hun fadesen med godt humør.

Jeg har også tidligere klart å spise et middagsmåltid der jeg selv gikk ren og pen fra bordet, men min kjære samboer som satt ved min side var full av flekker etter mitt innhugg over maten.
Jeg lover å øve enda litt til før jeg bestiller slik sjømat på en restaurant. Vet ikke om gjestene på nabobordene synes det er like festlig med krabbekjøtt i utringingen :)

2 kommentarer:

  1. Genialt! :D Du skriver så godt at jeg sitter her og kniser og ler for meg selv! ;) Når halve huset er vasket etter middagen, da er alt som det skal være! :D

    SvarSlett
  2. Haha, herlig!!:) Jeg sitter gjerne ved matbordet ved siden av, så kan vi ha matkrig. Du inspirerte meg til et matinnlegg med dette innlegget!

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin