onsdag 4. november 2009

Jeg trenger HJEEEEEEEEEELP!

Nå er jeg desperat! Denne poden er nemlig 10 mnd gammel imorgen, og han spiser fortsatt KUN PUPP!!!! Han nekter å ta til seg annen føde, og jeg har prøvd alt. Hva i all verden skal jeg gjøre? Man skal da ikke fullamme store gutter på over 12 kg som kan krabbe???? Han har seks tenner, men de er så langt ubrukt...

For noen mnd siden trodde jeg at jeg hadde knekt koden med at han likte hirsegrøt, men det varte akkurat i 2 dager. Etter det nektet han å åpne munnen mer. Hver gang jeg kommer med skjeen kniper han munnen sammen og rister på hodet. Når slåsskampen er over, har han mer mat i ørene enn i munnen. Nå har vi kjempet i 4 mnd - uten positivt resultat. Tror jeg tørner snart.

Hva i all verden skal jeg gjøre?
Har dere tips, eller noen oppmuntrende ord å komme med, så tar jeg imot med takk.

Bildene er fra vedstablinga i helga. Nå er vi sikret varme en stund fremover.

Ha en varm kveld dere også!

11 kommentarer:

 1. Hei!

  Da Hedda begynte med grøt (i en alder av 4 mnd) merket vi at det var Hipp hun ville ha. Og kun det. Helst med litt fruktmos på tuppen av skjea... Hadde forskjellig grøt morgen og kveld for at ho ikke skulle bli lei.

  Til middag var det hipps pasta penne med tomat og squash som var slager.

  Nå er jo du tobarnsmor og jeg førstegangs, så det er jo ikke sikkert det var disse rådene du ville ha ;P

  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Tar han flaske? Enten med MME eller MM. Hva med å blande inn bittelitt grøtpulver i flaska. Bare litt for å venne han til smaken? ..også selvfølgelig øke på så smått og sikkert?
  Ellers gir vi frukt \ grønt i store biter til vår gutt, så han kan selv sitte å sutte på dem. Han putter jo alt i munnen. Det er ikke mye mat han får ut av dette, men han får i alle fall vent seg til andre smaker enn MM, i egen regi.

  Lykke til, håper det løser seg!

  SvarSlett
 3. En ferie hos bestemor uten mammas pupp??


  Cathrin

  SvarSlett
 4. Hei:) Holder en knapp på litt grøt på flaske jeg også. Beg sånn med mine hvertfall. Tusen takk for kommentaren hos meg koselig å høre du trives "innom meg". Klem fra meg til deg:)

  SvarSlett
 5. Bare å ikke gi ham puppen det! Tilslutt blir han sulten og tar det han får. En liten kamp, men det går fort over. Veldig uvanlig å fullamme så lenge. Husk at det faktisk er du som bestemmer!

  Nina

  SvarSlett
 6. Hei:)
  Skjønner at du er fortvila.
  Jeg jobber på en småbarnsavdeling og i høst har vi hatt to nye barn på 10 måneder, som ike har vært vant til så mye mat av den man må tygge.
  De har begge funnet matrester på gulvet under bordet og gnagd og gnagd.
  Dette har skjedd uten viten og vilje, med noen biter vi voksne ikke har sett, før de sitter og gnager. Men begge to ble fort glad i brød.
  Jeg sier ikke at du skal mate barnet ditt på gulvet, men kanskje bare legge ut et par biter. Event. hjemme noen i noen leker, slik at barnet plutselig oppdager dem. Dette må jo self gjøres tilsyn, men det skal jo et barn alltid ha. :) Noe som også hjelper på alt innen mat og drikke. (det er i hvertfall erfaringa vår) er at det sitter flere barn rundt et bord og spiser. La det grise, med grøt eller hva det måtte være. Det går kanskje ikke så mye i munn, men skjea vil bli smakt på.
  Lykke lykke til. Prøv å ikke gjør maten til en stor sak. Det er lett å si, men det beste er om barnet selv tar initiativ:)
  Klem Marianne E

  SvarSlett
 7. Polarbrød med kaviar/leverpostei eller noe annet godt pålegg går ned på høykant hos Alma. Hun tar tugger selv, og er så stolt! Evnt loff med pålegg?
  Klem:)

  SvarSlett
 8. Legg deg på gulvet med ham og spis av grøten selv, kanskje han blir interessert da :) Det var sånn jeg fikk Thea til å spise brødskive i hvert fall!

  SvarSlett
 9. Har ingen gode råd, men syntes det er flott at du ammer, det skal du få en god klapp på skulderen for!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Har ingen gode råd igrunn, håper du finner en løsning på det! :)

  SvarSlett
 11. Jeg fullammet også to av mine barn like lenge som deg, de var heller ikke så begeistret for grøt og annen most mat. Det vi gjorde var å la barnet få sitte ved bordet i egen stol under felles måltider, så tilbød vi noe av den samme maten som resten av familien spiste, men usaltet. Vi startet med forskjellige grønnsaker (feks brokkoli), brødskorper og kavring - med gode biter å holde i. Selvfølgelig blir det noe søl, men på denne måten får barnet bruke sansene sine i møte med maten. Barnet får utforske maten - se, ta og føle, lukte og smake i eget tempo.
  Jeg synes det er fint med myk overgang fra amming til fast føde.

  Lykke til!

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin