fredag 30. oktober 2009

Helgefristelse...

Tenkte jeg skulle inspirere dere til å bake verdens beste helgefristelse. Det beste av alt er at den er superenkel å lage.

Da er det jo heller ikke så dumt at kaka ser imponerende ut og at den smaker helt himmelsk. Herligheten heter Pavlova kake, og jeg har også tidligere skrevet om kaka her på bloggen, men nå er det vel på tide at jeg gir dere oppskrifta!

Denne godbiten laget jeg da jeg hadde syklubb for noen uker siden. At vi jentene kaller oss for en syklubb er jo egentlig ganske misvisende i og med at det er ekstremt lite håndarbeid som foregår på treffene våre. For å si det slik, er vi flinkere til å skravle og ete kake enn å sy...

Derfor var sjokket stort da to av syklubbens medlemmer tok frem broderiene sine. For tre år siden begynte de på kunstverkene, og de begynner å innse at julekalenderne ikke kommer til å bli hengt opp denne jula heller...

Jeg skal egentlig ikke snakke, for jeg fant frem babyteppet jeg begynte på før Lillegutt ble født. Skal jeg være helt ærlig, så er han mildt sagt vokst seg for stor for babyteppe, så nå er jeg virkelig på etterskudd!

Pavlova kake

Marengsbunn:
4 romtempererte eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizenna
1 ts bringbæreddik (kan sløyfes)

Fyll:
1 pk vaniljekrem eller romkrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Frukt/bær/sjokolade etter smak :)

Visp eggehvitene i tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk sakte sammen med salt til det blir skum. Da øker du hastigentene til boblene i skummet blir små og jevne. Når du får stive topper tilsetter du sukkeret, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og sukkeret er oppløst. Ikke visp for mye, da blir det kornete. Vend inn siktet maizenna og eddik.

Tegn en sirkel etter en kakeform på et bakepapir, og hell røren innenfor tegningen.

Stek i ca 1 time på 160 grader til den er sprø på yttersiden. Pass på så den ikke blir brun...

Avkjøl inne i stekovnen over natta.

Pynt kaka med krem etc

Vel bekomme!


5 kommentarer:

 1. Oooooh. Ser helt herlig ut. Vet ikke om dette kan regnes som en av de "5 om dagen", ettersom det tross alt er snakk om bær...??

  SvarSlett
 2. he he ..tror du driver med ønsketenkning jeg Hanne...altså henviser jeg til kommentaren foran meg her...den ser jo sååå fristende ut !
  Kaka med alle bærene...og sjokkisene..ja for man må vel ha med de ??

  SvarSlett
 3. Bruker å lage denna kaka innimellom, men noen ganger bytter jeg ut marengsbunnen med mandelbunn. Utrolig godt!
  God helg!
  Lisa

  SvarSlett
 4. Helt enig, den kaka er kjempegod!

  SvarSlett
 5. Overhodet ikke morsomt....you're killing me here :P

  Sjekk bloggen min for å se hvorfor...:)

  Gooo helg!!

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin