torsdag 22. oktober 2009

Jeg har vært flink!

I to uker har jeg hatt stålkontroll over middag og matinnkjøp. Grunnen er at jeg har laget en 5 ukers middagsmeny! Jeg har i flere år, rundt middagstid, dradd meg i håret i ren frustrasjon over at jeg ikke har middagsplaner, men nå er den tid over :)

Å ikke ha middagsplanene i boks har også kostet oss mye mer penger enn nødvendig. For jeg skal hilse og si at det er dyrt å svippe innom butikken på vei hjem fra jobb. For det første er jeg allerede forferdelig sulten, for det andre så er blodsukkeret så lavt at jeg kunne ha spist hele sjokoladehylla og for det tredje så velger jeg - i ren desperasjon - noe som er for dyrt, for salt og for usunt.

Jeg har funnet ut at selv om jeg bare skal innom butikken en liten tur, så koster det meg 200-300 kroner å komme meg gjennom kassa. Forstå det den som kan. Nå har vi endelig begynte å handle målrettet og gjennomtenkt, og jeg er sikker på at vi sparer masse penger på det. Denne uka har jeg så og si ikke vært i butikken siden middagene har ligget klare i kjøleskap og fryser.

Nå kan hverdagen med jobb og barnehagehenting bare komme, jeg føler meg forberedt! Jeg skal diske opp med sunne og varierte middager hver dag. Fisk 1-2 ganger i uka!!!!

Ha en matrik kveld dere også!7 kommentarer:

 1. det der er så lurt. vi hadde ukesmenyer da. handlet mandagen, og tilbake tors for mer brød melk og pålegg. vi halverte matutgiftene våre. men kom ut av det da minste ble født. jeg eide ikke matlyst. hadde nok problemer med å finne ut hva dagens middag skulle bli om jeg ikke skulle pønske ut noe for en hel uke i tillegg. nå er hun straks 7 mnd. så det er virkelig på tide å komme inn i det igjen. ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg virkelig imponert!
  Vi har prøvd oss med ukes eller 2-ukes menyer, men sklir tilbake til gamle uvaner utrolig raskt.
  Deler du noen favorittoppskrifter?

  5- uker? Imponerende, rett og slett imponerende!

  SvarSlett
 3. så inspirerende blogg du har:)
  La meg til som følger for dette må jeg se mer av:)
  Vi i blogglandia elsker mattips så bare bring it on;)

  Vi har som regel hatt stålkontroll på matbudsjettet men det kommer av at jeg synes det rett og slett er slitsomt å handle flere ganger i uka:) Vi stoorhandler 1 gang i mnd også handler vi litt hver fredag (godis,blader, melk ,brød) Så jeg synes vi er ganske flinke:)

  Men kjenner meg igjen i det du skriver om å gå igjennom kassa...der er det mange fristelser;)

  GOD HELG!

  klem Lillan

  SvarSlett
 4. Deler du oppskrift på den paprikaen eller? Så utrolig godt ut!

  SvarSlett
 5. Hei Elisabeth!
  Jeg er dødsimponert! Jeg har veldig lyst til å klare det samme! Kom gjerne med middagsforslag til streberne;))

  God helg!

  SvarSlett
 6. Du har knekt koden. Sol omkring deg!

  SvarSlett
 7. Her også planlegges det over en lav sko. Jeg lager store porsjoner suppe i alle varianter (tomatsuppe, brokkolisuppe etc) og fryser ned i passende poser.

  I tillegg koker jeg store porsjoner kikerter, bønner, linsemos og ferdigstekt kylling. Hver kveld legger jeg morgendagens middag i kjøleskapet, og middagen varmes i en fei.

  Vannkokeren brukes også flittig - hvorfor vente på at vannet til pastaen skal koke, når du kan sette på plata mens du koker vann i vannkokeren.. pastaen er klar i en fei!

  Damping av både fisk og grønnsaker går utrolig fort..har dere tenkt på det?

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin