fredag 8. mai 2009

Blodbad....

Jeg sto opp i dag til et reelt blodbad, bokstavelig talt. Hylte ut i ren fortvilelse da jeg i dag tidlig gikk inn på boden og fikk se hva som var hendt. Døra til fryseren hadde klart å åpne seg, og da kan dere jo selv tenke dere hva som møtte meg. Stormende bort til fryseren observerte jeg at det sivet blod og vann ut av fryseren. Vi har et slikt fryseskap med dør som går utover, og det fryseskapet var akkurat fylt til randen med kjøtt....

Samboeren min hadde nemlig på vei hjem fra skitur i Sverige handlet inn store mengder rein- og elgkjøtt, dette hadde nå tint. Men fryseren hadde både multer, gjærbakst, fisk og annet som hører en fryser til. Med skrekk i øynene kjente jeg på varene og, joda, mesteparten var tint, og is svulmet ut av hyller og døra. Det gikk ikke an å lukke døra, så da ble gode råd dyre. For å berge den maten som forstatt var frossen gikk jeg berserk med kjøttøksa og dengte løs på is så snøfokken sto. Jeg er ingen kløpper på avriming av frysere, og metoden min står helt sikkert ikke omtalt i bruksanvisningen til fryseren, men den var effektiv!

To bæreposer med mat skal nå kastes :( og enorme mengder kjøtt og fisk må spises i løpet av helga. Har derfor invitert en venninne med familie på reinskav i dag. Herremåltid.

Men ingenting er så ille at det ikke er godt for noe, for jeg fikk litt av en frokost!

Vannbakkels fylt med krem... Nam. Må innrømme at jeg er litt kvalm akkurat nå.

Speltrundstykker med nyrørt multesyltetøy. 1 kg multer hadde nemlig tint, så jeg har laget verdens beste syltetøy. Åt syltetøy med skje og lukkede øyne. Perfekt. Gleder meg til 2-åringen kommer hjem fra barnehagen, da skal hun få også, for hun ELSKER multer.

Her ser dere maten som må spises nå. Ferdig tint og klart til tilberedning. Dette blir en helg i matorgiens navn. Jeg gleder meg allerede!

4 kommentarer:

 1. Ler meg skakk her jeg sitter:) RÅ bra skrevet, komisk. Jeg så for meg deg vill i blikket med øks og alt som var. Men selvfølgelig SURT, skikkelig surt da sånne episoder oppstår!

  SvarSlett
 2. Så kjedelig!!! Men det ser jo ut som du gleder deg til en helg med matorgie ;)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Ja ikke sant:)
  Tok du bilder av "blodbadet" på himmelen du også?
  Det er jo nydelig ute i kveld

  SvarSlett
 4. Hurra for matorgie:)) Nessstn bare flaks at dette skjedde...men bare nesten;)

  Jo takk, jeg så himmelen!! Hadde jeg hatt et kamera som var "brukanes", skulle jeg tatt bilder!!

  God helg!

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin