onsdag 13. mai 2009

Kake, kake, kake....

ENDELIG FERDIG MED KAKA!

Nå har jeg jammen meg styrt på kjøkkenet, og må si at jeg er mektig lei kake akkurat for øyeblikket. Dagens kake er som sagt tidligere i dag (les om det her) en Dronningens festsjokoladekake med sjokoladekrem.

Skulle egentlig ha marsmellowfondant utenpå, men som jeg allerede visste før jeg begynte med den, så gikk jo det rett vest. Microbølgeovnen måtte vaskes grundig etter at jeg prøvde å smelte marsmellows i den. Nå er den i alle fall ren og fin!

Marsipan ble løsningen, og denne gangen hadde jeg heldigvis nok marsipan. Gikk jo på en smell der forrige gang... Hadde håpet at sløyfa oppå skulle stå litt mer. Hadde den i kjøleskapet til kjøling og greier, men det hjalp lite.
Uansett må jeg si meg fornøyd selv om håndmikseren min ikke overlevde dette kakestuntet. Orker ikke en gang å nevne miksmaster-krisen som inntraff. Det er nok røpe at jeg trenger en ny.

I kveld blir det kake, så skal jeg på spinning etterpå. Gjett om jeg skal svette på det setet! Kaka må bort og ut av kroppen.

Her ser dere kaka ferdigstekt. Den ble i alle fall høy! Skar av toppen så det skulle bli enklere å dekorere kaka.

Ha en fortreffelig kakekveld dere også!

8 kommentarer:

  1. Du er jo rå flink!!!!

    Haha, ser for meg at jeg skulle klart det der....never ever.
    Da hadde nok mer enn håndmikseren gått åt helv****

    SvarSlett
  2. Åååh, hvor fin den ble!!! Morsomt det her ikke sant??? :)

    Men ang sløyfa, så må du ikke ha den i kjøleskapet, da stivner den ikke!
    Du må la de ligge på siden (så du formet fin fasong) på kjøkkenbenken over natten, gjerne to dager, så den får lufttørket!!:)
    Så stivner marsipanen. Marsipanen må ikke oppbevares i kjøleskap annet enn når den ligger på kaka, blir umulig å jobbe med. Har du laget marsipanpynt som du ikke vil skal stivne, må du la den ligge i en lufttett boks på benken, og det som skal stivnes, må ligge på et fat å tørke på benken:) (ha gjerne plastfolie under så setter den seg ikke fast i tallerkenen)

    SvarSlett
  3. Så utrolig fin kake! Dette kan du :D

    SvarSlett
  4. Å hjelpe meg nå ble jeg imponert må jeg si

    SvarSlett
  5. Wow!! Og du sier du ikke kan bake?? Hvor er oppskriften på den bunnen? Så høy kake har jeg aldri fått til:))

    SvarSlett
  6. Lekker kake, flink jo! Er du inne på www.festkaker.no...det ser slik ut:-) Jeg har prøvd meg litt på kakedekorering jeg også, men det er det med å ikke spise så mye kaker da hehe:-)

    Du får nok ikke stive bånd med bare marsipan, bruk mme og det må tørkes. Det er lett å lage mme, og lett å jobbe med.

    Hilde

    SvarSlett
  7. Må bare kommentere den siste kommentaren..
    På alle sløyfene jeg har laget har jeg kun brukt marsipan, og de står helt fint, så lenge de får lufttørket:)

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin